reede, 5. aprill 2019

3. Töönädal

Kolmandal nädalal nägi plaan ette, et suundume järgmisesse ettevõttesse tööle. Nii sõitsimegi huviga ettevõttesse kus kohapeal selgus, et on probleemid elektri ühendusega ja terve nädal me sinna minna ei saa.  Esmaspäev jäi vabaks. Otsustati, et lähme tagasi eelmisesse firmasse õigemini firma ruumidesse. Me ei töötanud enam firma all vaid olime koos kohaliku kooli õpilastega nn praktika tunnis. Seal tegid teised omi asju ja meie nokitsesime omaette, otsest ülessannet meile ei antud tegime nn juhutöid. Natuke suhtlesime ka teiste õpilastega niipalju kui nad inglise keelt oskasid. Lõunat saime ikkagist firma poolt. See nädal oli seal firmas siis päriselt viimane.

                                            Reigo oli viieline :)

2. Töönädal

Kui esimesel nädalal tegelsime rohkem lamineeritud mööbli plaatidega, siis teisel nädalal saime hoopis teisest vallast ülessande. Nimelt hakkasime saematerjalist tegema punniga põrandalauda. Tööprotsess koosnes seamaterjali hööveldamisest mõlemat pidi, emase ja isase punni freesimist laudadele, servade kantimisest mõlemalt poolt ja lõpuks laudade otsamisest. Kuna materjali oli omajagu ja tööd tegime veidi vanemate vene masinatega, siis võttis see kõik päris palju aega. Osad masinad olid veidi hirmuäratavad kuna ohutusele polnud seal just palju rõhku pandud nagu kunagi tavaks oli. Aga saime hakkama ja õpetasime kohalikelegi õpilastele mõningaid ohutumaid töövõtteid.
Kui esimesel nädalal käisime lõunat söömas koolis, siis see nädal saime süüa samas ettevõttes koos teiste töölistega. Lõuna maksis sada krooni ehk neli eurot ja oli ka väga maitsev. Reedel ajasime tööjuures dokumendid korda ja jätsime hüvasti kuna aeg oli minna teisse ettevõttesse. Kõik ei läinud, aga plaanipäraselt ja sellest juba järgmises postituses.