laupäev, 30. märts 2019

1. Töönädal

Esimesel nädalal saime mõlemad töödata CNC pinkide peal. Meile õpetati natuke programme ja saime valmistada erinevaid mööbli detaile mida parasjagu oli vaja teha. Masinatest oli küll veidi keeruline aru saada kuna kõik on Tsehhi keeles, aga saime hakkama. Kolmapäeval tutvustati meile vahelduseks ühte teist töökoda kus mööblit komplekteeritakse, testitakse ja pakitakse. Reedel lõppes tööpäev lõunaga.
 

neljapäev, 21. märts 2019

Nädalavahetus 16.03 - 17.03



Nädalavahetuseks olid meile vabad käed antud. Laupäeva hommikul saime pikalt magada ükshetk hakkas, aga igav ja mõtlesime, et lähme viskame veel linnale pilgu peale kus käinud ei ole, ilm oli selleks ideaalne. Pühapäeval, aga käisime kohalikke noortega väljas ja veetsime niisama aega.


Reede 15.03

Reede oli meil jällegi ekskursiooni päev. Sõitsime Austria pealinna Viini. Päev Viinis algas sellega, et külastasime võimsat Schoenbrunni paleed, mitte küll maja ennast, aga saime hoovipeal ringi uidata ja ka maja tagust aeda külastada. Seal käidud, viis buss meid kesklinna, kus tutvustati meile veel erinevaid tähtsaid hooneid ja monumente. Lõpuks jäi meil ka aega omapead ringi käimiseks. Võtsime veel tänavapealt kohvi uudistasime poodides ringi ja oligi aeg znojmosse tagasi sõita.


teisipäev, 19. märts 2019

Neljapäev 14.03

Külastasime enda praktika ettevõtteid ja saime aimu sellest mis meid tulevastel töönädalatel ees ootab. Muljed ettevõtetest olid positiivsed. Suureks miinuseks jällegi see, et inglise keelt räägitakse minimaalsel määral. Peale ettevõtete külastust kui olime veidike graafikust ette jõudnud saime käia ka kohalikus mänguasjade "tehases" ja kohalikus mööblipoes. Edasi suundusime restorani lõunatama. Meiega ühes olid mõned kooli õpetajad ja kaks õpilast kes samuti tislerid. Inimesed on siin väga lahked ja meie söögid ning joogid olid kooli poolt. Kõhud täis saanud jõudsime veel enne õhtut käia endises kloostri hoones ja natukene linnapeal ringi vaadata.

Kolmapäev 13.03

Kolmapäeval toimus ekskursioon Prahasse. Varahommikul kell 05:45 võeti meid majutusest peale ja viidi kohalikku bussijaama kust edasi liikusimegi suure bussiga Prahasse. Liikusime jällegi koos turismi klassi õpilastega. Prahas tehti meile ekskursioone lennujaamast kuni raamatukoguni kahjuks, aga Tsehhi keeles nii, et suurt me aru ei saanud, kuid see eest oli vaade väga võimas!


esmaspäev, 18. märts 2019

Teisipäev 12.03

Teisipäeval nägi meie programm ette vastuvõtva kooli külastust. Hommikul kell 9:00 oli meil autojuht maja ees ja suundusime kooli kus meid juba oodati. Kohtusime kooli direktoriga, kusjuures meid sõidutav autojuht oli samuse kooli direktori isa. 
Direktori kabinetis allkirjastasime vajalikut paberid ja edasi tutvustati meile koolimaja. Kohalikud turismi kursuse õpilased olid meie jaoks ettevalmistanud kooli tutvustava ettekande mis meie suureks rõõmuks oli inglise keelne.

Mõniaeg hiljem kui olime koolis lõunatanud ning kõhud täis tutvustasid kaks toredat tüdrukut meile linnapeal mõningaid vaatamisväärsuseid.
Meie majutus asub linna serval mäenõlval kust avaneb võimas vaade allolevale jõele ja külale.
Õhtupoole otsustasime minna ise linna uudistama ja peale kahe tunnist otsimist leidsime ka esimese suurema toidupoe.             :)


Esmaspäev 11.03

Meie välispraktika reis algas Esmaspäeval 11.03 kell 04:20 Tartu lennujaamas. Esimene lend Helisngisse startis 05:20. Olime mõlemad ootusärevuses kuna kumbki polnud varem lennukiga lennanud. Lend möödus, aga hästi ja juba varem kui oleksime oodanud olime Helsingis. Kohale jõudnud võtsime me lennujaamas istet, jõime hommikuse kohvi ja peagi suundusime järgmisele lennule mis viis meid Viini, sedapuhku juba natuke suurema lennukiga. 



Kui olime jällegi turvaliselt kohale jõudnud otsisime lennujaamast üles oma pagasi ja juba nägime eemalt, et meid oodatakse. Vastuvõttev kool oli meile inimesed vastu saatnud. Edasi suundusime meie sihtpunkti Znojmosse. Ülejäänud päev oli meile vabaks antud. Sättisime end majutus kohas  kenasti sisse ja puhkasime end järgmiseks päevaks välja.